10 علت اصلی چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت

تا حالا شده که گوشت را در چرخ گوشت بیندازید اما به صورت کامل گوشت در چرخ گوشت چرخ نشود و به دنبال جوابی برای این سوال باشید که چرا گوشت در چرخ گوشت به درستی چرخ نمیشود؟ در این مطلب قصد داریم به صورت کامل تمامی علت هایی که موجب میشود گوشت هنگام چرخ شدن در دستگاه چرخ گوشت خانگی و صنعتی به درستی چرخ نمیشود. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

چرخ گوشت یکی از پر استفاده ترین لوازم خانگی برقی آشپزخانه است که در اکثر خانه ها وجود دارد. اینکه هنگام چرخ کردن گوشت چرخ گوشت به درستی کار را انجام ندهد، ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد که در ادامه ۱۰ عامل اصلی چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت را بررسی خواهیم کرد. همچنین روش برطرف کردن مشکل چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت های خانگی و صنعتی را بررسی خواهیم کرد.

علت چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت چیست؟

چرخ نشدن مناسب گوشت در چرخ گوشت ۱۰ علت اصلی دارد که ساده ترین آن اسمبل نشدن درست اجزای چرخ گوشت پس از شستشو است. البته ممکن است پس از مدت زیادی از استفاده از دستگاه قطعاتی مانند تیغه های چرخ گوشت کند شده باشد و این نیز میتواند عاملی برای درست چرخ نشدن گوشت باشد. حتی نوع گوشت، میزان چربی آن و دمای گوشت هم میتواند در درست چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت تاثیر گذار باشد. در ادامه بصورت کامل این ۱۰ علت اصلی چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت را باهم بررسی خواهیم کرد.

مشکل چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت

۱- نوع گوشت، میزان چربی و دمای گوشت

اول فرض میکنیم که چرخ گوشت شما کاملا سالم است و همه قطعات آن به درستی اسمبل شده باشد. اولین حالتی که ممکن است چرخ گوشت شما گوشت را به درستی چرخ نکند به نوع گوشت برمیگردد. اگر گوشت شما بیش از اندازه چربی داشته باشد، گوشت به درستی چرخ نخواهد شد و نیاز است حداقل دو تا سه مرتبه فرایند چرخ کردن گوشت را انجام بدهید. علاوه بر میزان چربی گوشت، دمای گوشت هنگام چرخ کردن میتواند یکی از عامل های اصلی در چرخ نشدن مناسب گوشت باشد.

اگر گوشت بیش از اندازه گرم یا سرد باشد به درستی در چرخ گوشت چرخ نمیشود و حتی به موتور چرخ گوشت شما فشار زیادی وارد میکند. پس قبل از اینکه گوشت را در دستگاه بگذارید، اجازه دهید به دمای مناسب برسد و سپس آنرا چرخ کنید. همچنین برخی گوشت ها بیش از اندازه نرم یا بیش از اندازه سفت هستند که این مورد هم میتواند عامل چرخ نشدن گوشت باشد و مجبور خواهید شد آنرا دوبار یا حتی سه بار چرخ کنید.

۲- کثیف بودن تیغه و مجرای خروجی چرخ گوشت

باز هم فرض را بر این میگذاریم که تمامی قطعات داخلی چرخ گوشت سالم است. در این شرایط باید بررسی کنید که قطعات مصرفی دستگاه شامل تیغه ها، مارپیچ، شبکه چرخ گوشت و مجرای خروجی گوشت تمیز باشد و انسداد نداشته باشد. بهتر است هربار پس از استفاده بصورت کامل این قطعات را باز کنید، تمیز کنید و بگذارید بصورت کامل خشک بشود. سپس تمامی قطعات را اسمبل کنید و تا زمان استفاده مجدد از تمیز بودن دستگاه و قطعات مصرفی آن اطمینان داشته باشید. یکی از اصلی ترین عامل هایی که میتواند طول عمر مفید چرخ گوشت شما را افزایش بدهد تمیز کردن چرخ گوشت پس از هربار استفاده است.

۳- اسمبل اشتباه قطعات چرخ گوشت

از آنجایی که پیشنهاد کردیم پس از هربار استفاده تمامی قطعات مصرفی دستگاه باز بشود و تمیز بشود، ممکن است هنگام نصب مجدد و اسمبل کردن قطعات سر جای خودشان اشتباهی رخ بدهد. در این شرایط هنگامی که قصد استفاده از چرخ گوشت را داشته باشید ممکن است دستگاه صدای زیاد و غیر معمولی ایجاد کند. یا حتی ممکن است صدای دستگاه طبیعی باشد اما گوشت را به درستی چرخ نکند. در برخی چرخ گوشت ها شبکه چرخ گوشت جهت دارد و هنگام قرار دادن شبکه چرخ گوشت در جای خودش باید به جهت آن توجه کنید.

۴- داغ شدن چرخ گوشت

گاهی اوقات دستگاه شما در ابتدا گوشت را به درستی چرخ میکند اما پس از گذشت مدتی مثلا نیم ساعت الی یک ساعت دستگاه گوشت را به درستی چرخ نمیکند. این ایراد نیست و به این دلیل اتفاق میفتد که موتور چرخ گوشت شما توان بالایی ندارد و نباید بیش از اندازه به آن فشار وارد بشود. برای اینکه گوشت به درستی چرخ بشود و طول عمر دستگاه شما بالا باشد، پیشنهاد میکنیم میزان زیاد گوشت را بصورت یکجا چرخ نکنید. همچنین پس از گذشت نیم ساعت الی ۱ ساعت از کار کردن، دستگاه را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه خاموش کنید تا دستگاه و موتور چرخ گوشت بصورت کامل خنک بشود و سپس به ادامه کار بپردازید.

البته در دستگاه های چرخ گوشت صنعتی از آنجا که موتور دستگاه از قدرت بالایی برخوردار است پیشنهاد میشود هر ۱ ساعت یکبار به دستگاه استراحت داده شود. رعایت این نکته مهم در طولانی مدت باعث میشود موتور چرخ گوشت قوی بماند و به تعمیر نیاز نداشته باشد پس به ان توجه کنید.

خرابی تیغه، مارپیچ و شبکه چرخ گوشت

۵- کند شدن تیغه های چرخ گوشت

باز هم فرض میکنیم که تمامی قطعات داخلی چرخ گوشت شما سالم باشد، در این شرایط اول باید به سراغ تیغه های چرخ گوشت خود بروید و آنرا بررسی کنید. تیغه چرخ گوشت از لوازم مصرفی آن محسوب میشود و پس از گذشت ۶ ماه از استفاده، اگر استفاده شما از چرخ گوشت زیاد است باید آنرا تعویض یا تغیه را تیز کنید. اگر چرخ گوشت صنعتی دارید، قاعدتا استفاده شما از دستگاه زیاد است و نیاز است هر ماه تیغه را تیز کنید و هز ۶ ماه تا ۱ سال یکبار بهتر است تیغه را تعویض کنید.

برای چرخ گوشت های خانگی پیشنهاد میکنیم هر یک یا دو سال یکبار تیغه تعویض بشود. چراکه تیغه ها هم طول عمر دارند و نمیتوانید بصورت دائم آنرا تیز کنید. اگر از تیغه چرخ گوشت بیش از اندازه و طول عمرش استفاده کنید در مرحله اول به موتور دستگاه فشار وارد میشود و در ادامه تیغه دستگاه حین کار خورد میشود و ممکن است سایر قطعات هم آسیب ببیند. پس بهتر است برای دستگاه های صنعتی هر ۶ ماه تا ۱ سال و در دستگاه های خانگی هر ۱ تا ۲ سال یکبار با توجه به میزان استفاده تیغه دستگاه تعویض بشود.

۶- خرابی تیغه چرخ گوشت

اصلی ترین قطعه ای که وظیفه چرخ کردن گوشت در چرخ گوشت را بر عهده دارد تیغه چرخ گوشت است. تیغه چرخ گوشت پس از استفاده در فواصل زمانی مختلف کند میشود و نیاز به سرویس و تیز کردن دارد. پس از دو الی سه مرتبه تیز کردن تیغه چرخ گوشت باید حتما آنرا تعویض کنید. گاهی اوقات ممکن است تیغه چرخ گوشت جنس مناسبی نداشته باشد یا آلیاژ مرغوبی نداشته باشد. در این شرایط حتی اگر تیغه چرخ گوشت نو باشد باز هم گوشت به درستی چرخ نمیشود و اکثر مشتریان فکر میکنند چرخ گوشت ایراد دارد در صورتی که ایراد از تیغه است.

حتما سعی کنید هنگام خرید تیغه برای چرخ گوشت، جنس تیغه را بررسی و تیغه با آلیاژ مناسب و مرغوب خریداری کنید. تیغه چرخ گوشت نباید ضربه خوردگی داشته باشد. همچنین از نظر ظاهری تمامی قسمت های تیغه را با چشم بررسی کنید تا اشکال یکسانی داشته باشد.

۷- خرابی مارپیچ چرخ گوشت

مارپیچ چرخ گوشت وظیفه رساندن گوشت از گلویی به قسمت تیغه و شبکه چرخ گوشت را دارد. در بعضی مواقع ممکن است مارپیچ با ضربه خوردن یا استفاده طولانی مدت خراب بشود. یا حتی ممکن است چرخ دنده ها و یا بوش های نگهدارنده‌ی مارپیچ چرخ گوشت خراب شده باشد و هنگام چرخ کردن مارپیچ نتواند به درستی کار خودش را انجام بدهد. در این شرایط ابتدا باید مارپیچ بررسی بشود و در صورت نیاز تعویض بشود. سپس باید چرخ دنده ها و بوش های نگهدارنده مارپیچ را بررسی و در صورت نیاز نسبت به تعمیر چرخ گوشت خود اقدام کنید.

۸- خرابی شبکه چرخ گوشت

برخی از مشتریان فقط فرایند تیزکاری تیغه چرخ گوشت را انجام میدهند و از این که گوشت به درستی چرخ نمیشود ناراحت میشوند. علاوه بر تیغه چرخ گوشت، شبکیه یا شبکه چرخ گوشت نیز باید تیز بشود و پس از دو الی سه مرتبه تعویض بشود تا فرایند چرخ شدن گوشت به درستی انجام بشود. خراب شدن، کند شدن، ترک خوردن و نامرغوب بودن جنس و آلیاژ شبکه چرخ گوشن نیز از عامل اصلی چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت است.

۹- خرابی بوش ها، واشرها و قطعات موتور چرخ گوشت

خراب شدن هریک از قطعات داخلی چرخ گوشت مانند بوش ها، واشر ها، کاس نمد ها، نگهدارنده قطعات یا حتی سیم پیچ موتور چرخ گوشت میتواند عامل درست کار نکردن و چرخ نکردن گوشت باشد. برای اینکه از هزینه های بسیار زیاد جلوگیری بشود پیشنهاد ما این است که چرخ گوشت های خانگی هر دوسال یکبار و چرخ گوشت های صنعتی هر ۶ ماه یکبار سرویس بشوند. جنرال سرویش چرخ گوشت صنعتی و خانگی موجب میشود چرخ گوشت شما تا ده ها سال عمر کند و خراب نشود.

جنرال سرویس چرخ گوشت به این معنا است که دستگاه شما باز میشود و تمامی قطعات داخلی آن ابتدا بررسی و در صورت نیاز تعویض میشوند. سپس تمامی قطعات اسید شویی میشوند تا بصورت کامل تمیز بشوند. پس از اسید شویی تمامی قطعات روغن کاری و گریس کاری میشوند و دستگاه اسمبل میشود. بدین ترتیب طول عمر مفید دستگاه شما بالا میرود و هیچگاه خراب نخواهد شد. جنرال سرویس چرخ گوشت مخصوصا چرخ گوشت های صنعتی بسیار مهم است و پیشنهاد میشود هر ۶ ماه یکبار این کار انجام بشود.

۱۰- ضعیف شدن، نیم سوز شدن یا خرابی موتور چرخ گوشت

عامل اصلی انتقال قدرت و قلب چرخ گوشت موتور آن است. خراب شدن موتور چرخ گوشت، نیم سوز شدن و ضعیف شدن آن ممکن است برای هر چرخ گوشتی پیش بیاید. در صورتی که موتور چرخ گوشت ضعیف بشود یا به درستی کار نکند باید سریعا نسبت به تعمیر آن اقدام کنید. در غییر این صورت به موتور دستگاه فشار می آید و ممکن است موتور دستگاه بسوزد و خرج سنگینی روی دستتان بزارد. برای جلوگیری از خراب شدن موتور چرخ گوشت و جلوگیری از ضعیف شدن آن تمامی نکاتی که در مورد استفاده صحیح از چرخ گوشت گفته شد را رعایت کنید تا از خرابی آن جلوگیری شود.

همچنین این نکته را هم در نظر داشته باشید که چرخ گوشت هم مانند تمامی لوازم برقی خانگی به نگهداری صحیح نیاز دارد و حتما باید برای دستگاه های برقی خود محافظ برق خریداری کنید. نوسانات برق یکی از اصلی ترین عامل های سوختن یا نیم سوز شدن موتور چرخ گوشت و دستگاه های برقی است.

چرخ نشدن مناسب گوشت در چرخ گوشت

نتیجه گیری

درست چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت حتما بدلیل خرابی چرخ گوشت نیست و ممکن است به علت نوع گوشت، میزان چربی و میزان سفتی گوشت باشد. اگر چرخ گوشت شما به درستی کار نمیکند پیشنهاد میکنیم مرحله به مرحله ۱۰ علت اصلی چرخ نشدن گوشت در چرخ گوشت را که در این مقاله به آن اشاره کردیم را بررسی کنید و نسبت به برطرف کردن  مشکل دستگاه خود اقدام کنید. تعمیرخونه این رسالت را دارد که ابتدا تمامی راه حل ها و نحوه استفاده صحیح از لوازم خانگی را به مشتریان خود آموزش بدهد تا از بروز خرابی جلوگیری بشود.

در صورت خرابی چرخ گوشت میتوانید به متخصصان تعمیر چرخ گوشت تعمیرخونه اعتماد کنید چرا که تعمیرخونه بیش از ۴۰ سال است که در حال خدمت رسانی به مشتریان عزیز در سراسر تهران، کرج و قزوین است. در صورتی که نیاز به متخصص تعمیرات چرخ گوشت دارید میتوانید به آسانی در کمتر از ۳ دقیقه به وبسایت تعمیرخونه مراجعه و درخواست تعمیرکار چرخگوشت ثبت کنید. میتوانید تعمیرات چرخ گوشت در محل، منزل  و محل کار را انتخاب کنید. حتی میتوانید درخواست دهید پیک تعمیرخونه دستگاه شما را در درب منزل بصورت رایگان تحویل بگیرد و پس از تعمیرات آنرا بصورت رایگان به شما تحویل بدهد.

به این نکته توجه داشته باشید که تمامی دستگاه هایی که توسط مجموعه تعمیرخونه تعمیر میشوند دارای ۶ ماه ضمانت نامه رسمی هستند و خیال شما بابت تعمیرات باکیفیت چرخ گوشت در مرکز خدمات لوازم خانگی تعمیرخونه راحت راحت خواهد بود.

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *