سنسور دما و رطوبت تعمیرخونه

یکی از مهم ترین فرایند ها در صنعت اندازه گیری دقیق دما و رطوبت است. این فرایند بسیار مهم در صنایع مختلف با استفاده از سنسور هایی انجام میشود که به سنسور دما و رطوبت معروف هستند. شرکت های بسیاری در زمینه ساخت ین تجهیزات فعالیت میکنند و ما در این مطلب قصد داریم شما را با روش های ساخت و نحوه خرید سنسور دما و رطوبت آشنا کنیم.

نحوه و روش اندازه گیری دما

روش اول: در ترموکوبل ها برای اندازه گیری دما با تغییر در ظرفیت اتصالی دو فلز غیر مشابه به وسیله دما، فرایند اندازه گیری انجام میشود.

روش دوم: در ترمیستورها و اندازه گیر های مقاوتی برای اندازه گیری دما مقاومت الکتریکی را تغییر میدهند.

روش سوم: ترموتور های الکلی و ترموتور های جیوه ای به وسیله‌ی انبساط یک ماده که با دما انجام میشود و بوسیله آن تغییری در طول، حجم و فشار را محاسبه میکنند.

روش چهارم: فرایند اندازه گیری دما در اندازه گیر های تشعشعی به این صورت است که بوسیله دما انرژی تابشی را تغییر و میزان را محاسبه میکنند.

روش هایی که مطرح شد از جمله روش هایی هست که بوسیله آن در صنایع مختلف اندازه گیری دما انجام میشود. در زمینه های سوختو انرژی تحقیقات بسیاری جهت کاهض مصرف و همچنین صرفه جویی در مصرف انجام گرفته که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در طی فرایند این تحقیقات در کلیه کارخانه جات و مراکز تحقیقاتی یکی از مهم ترین پروسه ها اندازه گیری، نمایش و کنترل دما است که این کار توسط مبدل های دما انجام میشود.

رایج ترین مبدل های اندازه‌گیری، نمایش و کنترل دما کدامند؟

از جمله رایج ترین مدل های مبدل های دما (Temperature Transducers) که وظیفه کنترل و پردازش، نمایش اطلاعات و اندازه گیری دما را بر عهده دارند میتوان به ترموکوبل ها، RTD ها، ترمیستور ها و سنسور های مدار مجتمع اشاره کرد. که سعی میکنیم در ین مطلب به اختصار در مورد این مبدل ها توضیح دهیم.

حسگر مقاومتی دما یا RTD چیست؟

RTD مخفف عبارت Resistance Temperature Detector و به معنای حسگر مقاومتی دما است. از مزایای RTD ها می توان رفتار خطی در گستره وسیع، توانایی اندازه گیری و پایداری بهتر در دماهای بالا و دقت اندازه گیری را نام برد. همچنین از معایب RTD ها می توان محدوده اندازه گیری و حساسیت کم، هزینه بالا نسبت به سنسورهای مشابه و خاصیت خود گرمایی را نام برد.

RTD نوع PT100

این مدل سنسور یکی از پایدارترین و دقیق ترین سنسور حرارتی RTD است. مقاومت RTD ها از نوع پلاتین از ۱۰ اهم تا چند کیلو اهم هستند که پرکاربرد ترین آنها PT100 است. PT100 در صفر درجه سانتی گراد دارای مقاومتی برابر ۱۰۰ اهم و در ۱۰۰ درجه مقاومت آن برابر ۱۳۸٫۵ اهم است. امروزه پلاتین به عنوان یک ماده اولیه در اغلب ترمومترهای مقاومتی با دقت بالا به کار می رود. در حقیقت، آشکارساز دمای مقاومتی پلاتین، یاما از ۱۸۲/۹۶- تا  ۶۳۰/۷۴ درجه سانتیگراد به کار می رود.

تا اینجا در مورد دما و نحوه اندازه گیری آن توسط سنسور های مختلف توضیح دادیم. اکنون در مورد رطوبت و نحوه اندازه گیری آن توضیح خواهیم داد.

نحوه و روش اندازه گیری رطوبت

قطعا با آب و هوا مختلف آشنایی دارید. هوای بدون بخار آب را هوای خشک می‌گویند که این نوع هوا در جو روی بیابان ها هم وجود ندارد. هوای خشکی که رطوبت داشته باشد را هوای مرطوب می‌گویند. عامل مرطوب شدن هوای خشک تبخیر است که از سطح اقیانوسها و آبهای سطحی و تعرق و منابع رطوبت هوا و همچنین ابرها و بارندگی ایجاد میشود.

برای تبدیل یک آب گذم به بخار آب در حدود ۵۴۰ کالری حرارت لازم است و این مقدار گرما از محیط اطراف جذب می‌شود. بدین جهت عمل تبخیر گرماگیر یا سرمازا است. بلعکس آن در عملیات میعان، حرارت آزاد شده موجب ازدیاد گرمای محیط می‌شود. هر چه هوا گرمتر باشد، بخار آب بیشتری می‌تواند در هوا ذخیره شود ولی به هر حال ذخیره بخار آب در هوا محدود است. زمانی فرا می‌رسد که اگر بخار آب وارد هوا شود، به صورت ذرات ریز آب ظاهر می‌شود. در این حالت گفته می‌شود که هوا از بخار آب اشباع شده است یا هوا شرجی است.

هوای مرطوب متغیرهایی دارد که از جمله آن میتوان به رطوبت مطلق، رطوبت نسبی، فشار بخار آب و نقطه شبنم اشاره کرد. اینکه هریک از این متغیر ها چه هستند و چرا مهم است را در ادامه برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.

رطوبت مطلق

به زبان ساده رطوبت مطلع یعنی محاسبه مقدار بخار آب موجود در هوا و نحوه اندازه گیری آن به این صورت است که میزان بخار آب را در واحد حجم از هوا اندازه گیری میکنند. واحد رطوبت مطلق، گرم بر متر مکعب یا میلی گرم در لیتر است. اگر مقدار حداکثر بخار آب در دمای ثابتی وارد هوا شود، گویند هوا در این درجه حرارت از بخار آب اشباع شده و دارای رطوبت اشباع می‌باشد و همچنین فشار یا کشش بخار آب را در این حالت فشار بخار اشباع شده در درجه حرارت مزبور می‌نامند.

رطوبت نسبی

برای تعریف ساده رطوبت نسبی از این فرمول استفاده میشود: نسبت رطوبت مطلق در دمای t به رطوبت اشباع در همان دما، یا به عبارت دیگر نسبت بخار آب موجود در حجم معینی از هوا در دمای t به وزن ماکزیمم بخار آبی که می‌تواند در همین حجم در دمای t داشته باشد را رطوبت نسبی می‌گویند.

فشار بخار آب

جو مخلوطی از گازهایی است که هر یک دارای فشار جزئی می‌باشند. فشار هوا در هر نقطه برابر مجموع فشارهای جزئی وارده از طرف هر گاز به انضمام بخار آب است. مقدار بخار آب موجود در هوا با مکان و زمان تغییر می‌کند. هرگاه فشار بالای سطح آب (یا زمین) در زمان معین و در دمای معین به صورت اشباع در آید، فشار جزئی بخار آب در آن زمان و دما را فشار اشباع گویند.

چنانچه هوا گرمتر شود موجب تبخیر مولکولهای بیشتری می‌شود تا آنکه فضای بالایی سطح آب (زمین) به حالت اشباع در می‌آید. بنابراین فشار بخار جزئی آب به دما بستگی دارد و با افزایش دما ، فشار بخار اشباع نیز افزایش می‌یابد. هر چه دما کمتر باشد، مقدار بخار آب لازم برای رسیدن به مرحله اشباع کمتر است.

نقطه شبنم

اگر دمای هوا به درجه‌ای برسد که در آن هوای مفروض صد در صد از بخار آب اشباع گردد (فشار ثابت)، چنین درجه‌ای به نقطه شبنم موسوم است. برای اندازه گیری ابتدایی نقطه شبنم در یک ظرف که جداره خارجی آن کاملا صیقلی باشد، اختیار کرده و مخلوط آب و یخ در آن قرار می‌دهیم. هرگاه روی جدار خارجی ظرف با هوای مورد نظر در تماس است. به تدریج ذرات بخار آب به صورت مایع (شبنم) پیدا شده ، در دمای آب را بوسیله دماسنج تعیین می‌کنیم این دما درجه اشباع یا نقطه شبنم است.

 

سنسور دما و رطوبت (ترانسمیتر) Asp th220

خب تا به اینجا توضیحات نسبتا کاملی در مورد دما، رطوبت و عامل ها و متغیر های آن دادیم. اندازه گیری دما و رطوبت با سنسور های مختلفی انجام میشود. اگر شما قصد اندازه گیری دما و همچنین رطوبت را با متغیر هایش داشته باشید نیاز به سنسور های مختلف با عملکرد های مختلف خواهید داشت. مشکلی که این روش دارد این است که شما مقدار های اندازه گیری شده را بصورت یکجا در دسترس نخواهید داشت و باید مقادیر مختلف را از فرایند های مختلف جمع آوری کرده و آنرا محاسبه کنید که ممکن است بررسی و اندازه گیری ها بصورت دقیق انجام نشود.

قصد داریم محصولی به شما معرفی کنیم که تمامی این کارها را باهم انجام میدهد. محصولی تماما ایرانی که توسط متخصصین داخلی تولید و به تازگی به بازار عرضه شده است. این محصول که یک سنسور دما و رطوبت است، یک تجهیز اندازه گیری است کار شما را برای اندازه گیری دما و رطوبت (با تمام متغیرهای رطوبت) را انجام میدهد و شما نیازی به خرید سنسور ها و محصولات مختلف برای انجام این اندازه گیری ها نخواهید بود.

مزیت ها و ویژگی های سنسور دما و رطوبت:

  • این سنسور دما و رطوبت یک تجهیز دارای نمایشگر است که اطلاعات کامل بر روی صفحه نمایش آن نوشته خواهد شد و شما میتوانید به راحتی از این اطلاعات استفاده کنید.
  • این سنسور دما و رطوبت دارای قابلیت خروجی ولتاژی (۰تا ۱۰ ولت) و جریانی (۴ تا ۲۰ میلی امپر ) را دارد.
  • این سنسور دارای غلاف استیل ۳۰۴ مخصوص سنسور دما و رطوبت است.
  • همچنین این سنسور دارای اگزوز برنجی است که وظیفه آن جلوگیری از ورود آلودگی و گرد و غبار است.
  • خروجی همزمان ولتاژی و جریانی برای دما و رطوبت دارد.
  • امکان تعیین رنج اندازه گیری در بازه های مختلف برای شما با این سنسور فراهم است.
  • یکی از مهم ترین ویژگی های این سنسور جامع دارا بودن حافظه EPROM برای جلوگیری از پاک شدن تنظیمات و اطلاعات ذخیره شده در آن است.

امکانات بینظیری که این سنسور در اختیار شما قرار میدهد را در هیچ سنسور دیگیری بصورت یکجا نخواهید یافت. قبلا برای محاسبه و اندازه گیری و داشتن تمامی امکانات این سنسور شما مجبور به خرید اندازه گیرهای متفاوت بودید و بایست اطلاعات مختلف هریک از آنها را جداگانه استخراج میکردید تا به نتیجه دلخواه برسید. اکنون شما تنها با خرید این سنسور دما و رطوبت میتوانید همه امکانات اشاره شده را بصورت یکجا داشته باشید.

سفارش و خرید سنسور و ترانسمیتر دما و رطوبت ASP TH220

جهت مشاوره و خرید سنسور دما و رطوبت میتوانید با کارشناسان تعمیرخونه و شماره های زیر در ارتباط باشید.

  • وبسایت تعمیرخونه: tamirkhone.com
  • آدرس ما در تهران: تهران ، جنت آباد جنوبی ، خیابان لاله شرقی پلاک ۶۵ | شماره تماس :۰۲۱۹۱۳۰۳۴۸۱
  • شماره تماس دوم: ۰۲۱۴۶۰۴۶۶۷۵
  • شماره موبایل: ۰۹۰۱۴۴۵۸۸۰۹ | ۰۹۳۳۱۲۹۹۸۵۹

 

۵/۵ - (۲ امتیاز)

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *